Friday, July 29, 2011

SHIN-CHANSHIN-CHAN
(Kureyon Shin-chan)
___________________

Gènere Comèdia de situació, Humor negre
Manga: Shin-Chan

Durada 13 d'abril de 1992 – En emissió el 2011
Episodis 724

Shin-chan, o Kureyon Shin-chan?, anomenat en altres països simplement com Shin Chan. és un manga costumista del mangaka Yoshito Usui †.

Es una sèrie d'animació sobre la vida d'en Shinnosuke Nohara, un nen de 5 anys particularment entremaliat.
El manga no està finalitzat, a causa de la mort del seu autor.
La mort va ser confirmada el 20 de setembre del 2009.

L'editorial va confirmar que el manga estaria tancat per a finals de l'any 2009.
No obstant això, la sèrie de televisió seguirà emetent capítols nous.

Una mica més tard es va confirmar que el manga tindrà una seqüela.

Segons ha informat Futabasha, amb motiu del 20è aniversari de Shin Chan i la publicació del volum 50 el juliol de 2010, la continuació del manga serà realitzada a partir de l'agost de 2010 al número de setembre de Manga Town.

Aquesta continuació està sent realitzada per UY Studio, l'equip d'ajudants de Yoshito Usui, que continuaran les aventures de la família Nohara.ASPECTES DE SHIN-CHAN
_____________________

La sèrie, malgrat que estigui protagonitzada per un nen, no està dirigida a un públic infantil en paraules del seu autor, sinó més aviat a un públic juvenil o fins i tot adult.
No obstant això, són els infants els que més gaudeixen de la sèrie, potser per la creença errònia que els dibuixos animats són per a nens.
A això contribueix també el traç simplista, que es diferencia molt de la meticulositat que hi sol haver en altres sèries d'animació.

Shin-Chan es va fer molt popular a Catalunya per la seva emissió al K3 i després va passar a altres televisions amb el mateix èxit.

Al juny de 2003 es va projectar la pel·lícula Shin-chan a la recerca de les boles perdudes (projectada a Japó el 1997).
Va tenir especial significació en el cinema català, ja que va ser una de les poques pel·lícules que als cinemes de Catalunya només es podia veure en català.
La sèrie es va deixar d'emetre a finals de 2003 .

Després de quasi 8 anys sense transmetre-la en català, el Canal 3XL va tornar a emetre la sèrie l'estiu de 2011.

Al Japó la sèrie duu 16 anys en antena i segueix un ritme d'un nou episodi cada setmana.
Ara com ara la sèrie té 724 episodis (2011).

Actualment s'emet a Catalunya a TVC a través del canal juvenil Canal 3XL.Argument :

En Shin Chan és un nen de 5 anys que viu al Japó a la ciutat de Kasukabe a la prefectura de Saitama al costat dels seus pares: Hiroshi Nohara i Misae Nohara, i la seva germana Himawari Nohara.

Amb els seus amics viu aventures, ja sigui al parvulari, a casa o a les zones de joc.
És bastant entremaliat, tot i que, de vegades, fa coses que observa en la gent gran i les repeteix sense cap mena de vergonya.

La sèrie està dirigida a un públic adult, tot i que el protagonista sigui un nen.

El traç simplista, que el diferencia de la majoria de mangas, també pot ser una causa que molts pensin, a priori, que es tracta d'una sèrie per a nens.
Planeta DeAgostini va publicar una part del manga en català.

En ser una sèrie costumista, s'hi retrata la societat japonesa de forma caricaturesca, de fet es una parodia de molts personatges de la societat japonesa de forma anònima i fins i tot a altres referències culturals com sèries i icones d'animació com ara Doraemon , Sailor Moon , Pokémon, Bola de Drac o Detectiu Conan.

Durant la seva llarga vida s'han referenciat tant personatges coneguts internacionalment com exclusius de la vida japonesa, i en la sèrie han arribat a participar actors i humoristes representant-se a si mateixos.

A més de tot això, a la sèrie, la família Nohara, fa constants viatges per tot Japó visitant ciutats, gaudint de la seva gastronomia i cultura i presentant-les al públic d'una forma indirecta.
També realitzen nombrosos viatges a l'estranger i visiten llocs com: Hawaii, Barcelona, Guam i Austràlia.
En tots els viatges, ja sigui a Japó o altres països, en Shinnosuke sempre en fa de les seves.


Personatges de la Família Nohara
--------------------------------
Shinnosuke (Shin-chan) :
Amb només 5 anys, ja sap aconseguir les seves preuades joguines i galetes de xocolata: no té més que extorquir els seus pares.
Li encanten les noies en biquini i la secció d'"adults" de la llibreria, i acostuma a insultar la seva mare per tenir poc pit.
Li encanta el "ball del cul" (culet-culet) i ensenyar la "trompa" (el penis). Finalment, sigui on sigui, sempre acaba sembrant el caos. El vailet és tota una "joia".

Hiroshi, pare d'en Shin-chan. Treballa a l'oficina, no guanya molts diners i sol freqüentar els bars després de la feina.
Misae, mare d'en Shin-chan. És mestressa de casa.
Himawari (o Hima-chan), la germana petita a qui li encanten les joies cares i els nois macos.
Nevat (en l'original japonès Shiro, que significa "blanc"), és el gos de la família.

Altres membres de la família Nohara:
els avis d'Akita i els avis de Kyûshû.

Amics:
Kazama, un nen molt llest, però també molt cregut.
Masao, un nen amb el cap rapat i molt ploraner.
Nene, una nena a la qual li agrada molt jugar a pares i mares. Quan sa mare perd la paciència i s'empipa colpeja un peluix en forma de conill.
Boo-chan, un nen callat a qui sempre li penja un moc del nas. Però quan hi intervé, (molt de tant en tant), ho fa amb un comentari destacadament encertat.
Tots plegats formen l' Exèrcit de Salvació de Kasukabe (ja que la ciutat on viuen és Kasukabe).


Professors :

Midori Yoshinaga. És la professora d'en Shin-chan.
Ume Matsuzaka. Cuida molt de les aparences, però al final és bastant pobra. Es duu molt malament amb Yoshinaga. Mai no aconsegueix lligar i es posa un bon tou de maquillatge.
El director, a qui anomenen "el mafiós".
La senyoreta Ageo. És molt tímida, fins i tot li té terror als nens, però una vegada es lleva les ulleres es torna molt agressiva.


Altres:

L'ultraheroi (en japonès Action Kamen): és el personatge més popular en la televisió. En Shin-Chan no es perd ni un episodi de la seva sèrie.

L'Exèrcit Escarlata: un grup de noies que provenen de ser el terror del barri.

Les llibreteres, que mai no saben com treure's en Shin-chan del damunt i es comuniquen amb un codi secret del gremi de llibreters.

Usuto Yoshii, paròdia de Yoshito Usui: el propi dibuixant del Shin-chan.
Es tracta d'un dibuixant que mai arriba a lliurar a temps la seva feina per diversos motius, tots ells relacionats amb en Shin-chan.=======================================

0 Comments:

Post a Comment

<< Home