Saturday, August 29, 2009

EL GEN RSK4








GEN RSK4 (Una esperança contra el càncer)
_________________________________________



L'Institut de Recerca de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron de Barcelona ha identificat el gen RSK4 com un dels encarregats de frenar l'expansió tumoral en càncers renals i de còlon, segons un estudi publicat a la revista «Clinical Cancer Research».


El gen RSK4, segons ha constatat l'equip d'experts liderat pel doctor Santiago Ramón mitjançant proves «in vitro», indueix a les cèl.lules a limitar la seva proliferació, provocant-los la senescència.

La senescència és el cicle vital "normal" d'una cèl.lula pel qual deixa de multiplicar-se i dividir-se per passar a un estat d'inactivitat.

En el cas de les cèl lules tumorals això no passa, i la proliferació no cessa, per la qual cosa entendre els mecanismes que modulen el procés podria ajudar a desenvolupar teràpies més efectives contra el càncer.



De moment, s'han identificat diversos gens que al perdre influència provoquen la immortalitat cel lular o una inducció retardada de la senescència.

L'equip de la Vall d'Hebron ha aconseguit provar com, en incrementar l'expressió del RSK4, es frenava el creixement de tumors de carcinoma de còlon.


L'objectiu ara passa per estudiar com es regula el RSK4 i trobar la manera de sobreactivarlo en cèl • lules tumorals per induir a que finalitzin la seva vida, per la qual cosa serà necessari traslladar els resultats obtinguts «in vitro» a pacients reals.







======================================





Artice enviat per Joaquin Munté Lapeira












...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home